MÚSICA I VALORS

A continuació us vull parlar d’una proposta de música i moviment que he realitzat juntament amb en Joan Obrados i la Mònica Cerdans que gira al voltant d’un conte “La teva cançó”
Aquest conte recull una història d’una tribu africana on cadascú tenia una cançó particular, una cançó descoberta abans de néixer i cantada per tota la comunitat en els moments crucials de la vida.
Les activitats creades estan íntimament relacionades i ordenades en el relat així que es van realitzant a mesura que anem explicant la història.
Hi podreu trobar activitats de creació d’ambients sonors, cançó, ritme i audició.
A més a més de treballar aspectes musicals també es poden treballar aspectes per reforçar la pertinença au grup classe i la filosofia del missatge final: UBUNTU
Què vol dir UBUNTU?
Ubuntu és una regla ètica o filosofia sud-africana enfocada a la lleialtat amb les persones i la seva manera de relacionar-se. La paraula prové de les llengües Zulu i Xhosa. Sorgeix de la dita popular «Umuntu, nigumuntu, nagumuntu» que en Zulu significa «una persona és una persona a causa dels altres».
Nelson Mandela va dona a conèixer arreu del món com aquella manera de viure units uns amb els altres en harmonia, lleialtat i generositat, compartint el que es té i fent alguna cosa per millorar la comunitat.
Desmond Tutu (Premi Nobel de la Pau 1984, per la seva constant lluita contra l’apartheid), defineix així aquest concepte:
“Una persona amb ubuntu és oberta i està disponible per als altres, dona suport als altres, no se sent amenaçat quan uns altres són capaços i són bons en alguna cosa, perquè està segur de si mateix ja que sap que pertany a una gran totalitat, que decreix quan altres persones són humiliades o menyspreades, quan altres són torturats o oprimits. ”
En aquestes dates on s’acosta el Nadal també podem estirar el fil i reflexionar amb els nostres alumnes planejant la pregunta:
Has experimentat què vol dir UBUNTU?

Deixa un comentari