KANDINSKY I LA MÚSICA

Kandinsky va quedar fascinat pel poder emocional de la música, ja que segons ell, li donava total llibertat per imaginar i interpretar.

Va ser un dels primers artistes moderns en pintar figures abstractes per expressar sentiments en lloc d’utilitzar objectes o persones, considerant el color i la forma com elements que poden donar unes vibracions determinades i poden arribar a l’esperit.

Segons Ossian Ward – “Kandinsky va ser un artista que va utilitzar la seva sinestèsia, la capacitat de veure el so i escoltar el color, per crear les primeres pintures del món visiblement abstractes”

El fet el assistir a l’òpera, va canviar la seva vida, l’òpera a la qual va assistir era Lohengrin de Richard Wagner, un geni de la música.

Kandinsky entenia que la música té un ritme, una harmonia i un contrast. I això va aconseguir adaptar-lo i adequar-lo a les seves obres d’art. De fet, la música de Wagner, li va servir d’inspiració per crear moltes de les seves obres.

Composició V 1911

Activitat sobre música, colors i emocions.

Què ens transmeten els colors? En moltes webs podem trobar informació de que comuniquen els colors, que transmeten i quines sensacions donen. Abans de donar accés als alumnes sobre aquestes informacions, els donarem una fulla plena de paraules i uns 15 min de temps per a que se les llegeixin atentament i a continuació les pintin d’un color podent utilitzar blau, blanc, groc, verd, roig, negre, lila i taronja. Un cop han acabat establim una conversa per contrastar-ho amb el que han posat  els companys i reflexionarem sobre els resultats. Hi ha coincidències? Hi ha diferències? Tot seguit podem fer recerca per internet de que transmeten els colors.

 

 

A continuació parlarem de la figura de Kandinsky i com va influir la música en les seves composicions pictòriques.

Finalment posarem una audició d’un referent per a Kandinsky, Richard Wagner, amb l’obra La cabalgata de la Valkinias i els proposem que tot escoltant l’audició alliberin la seva imaginació expressant-se amb els colors i les formes que els suggereixi la música per fer la seva obra abstracta.

Nuria Mauricio

                                                                                           

 

 

 

Deixa un comentari